Eten & Drinken

Mini calzone pizza’s

Het is vrijdag: tijd voor wat lekkers! Wij gaan voor pizza, maar met een leuke twist. Maak nu jouw favoriete calzone pizza in het klein. Leuk voor op de borrelplank, of als avondeten met een lekkere salade of soep ernaast.

Dit recept voor kleine, gevulde pizza's met een lekkere vulling is van LeukeRecepten.nl. Vul bijvoorbeeld jouw mini calzone pizza met mozzarella en paprika! Lekker als hapje of hartige snack op een feestje.

Ingrediënten

voor 10 stuks

benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Maak het deeg volgens het recept of via de verpakking. Maak er 10 kleine balletjes van en rol deze uit met een deegroller. Besmeer deze met wat pizzasaus en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Houd een gedeelte van de rondjes vrij en beleg de andere helft met wat stukjes salami, paprika, mozzarella en olijf.

 Klap de onbelegde helft over de vulling en druk de randen goed op elkaar. Vouw de rand daarna met je vingers met een draaibeweging om zodat er een mooi randje ontstaat. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met wat olijfolie. Bak ze 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Meer lekkere recepten uitproberen? Het Lekkererecepten.nl kookboek is overal te koop.

Bron: Leukerecepten.nl