Eten & Drinken

Pompoensoep

Op zo'n gure, druilerige, regenachtige dag is het de perfecte tijd om op te warmen met een goede kom soep. En dan is dat slechte weer snel vergeten...

Een lekkere kom soep: dat is toch alles waar je nu zin in hebt? En laten wij nou net een recept delen van een heerlijke pompoensoep. Uit het boek 'Lekker Lokaal' van Laura de Grave! 

Ingrediënten 

voor 4 personen

  • Hokkaido-popoen (ca. 990 gram)
  • 500 ml volle melk
  • 3 groentenbouillontabletten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 takjes verse basillicum 

En vergeet de staafmixer niet!

Bereiding

  1. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de pompoen met schil in blokjes van 2 cm. 
  2. Breng de pompoenblokjes met 500 ml water, de melk en de bouillon in een soeppan aan de kook. 
  3. Laat 15 minuten koken met het deksel op de pan totdat de pompoen gaar is
  4. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep
  5. Voeg 75 gram geitenkaas toe en pureer nog 30 seconden 
  6. Breng de soep weer aan de kook. Laat nog 3-5 minuten al roerend doorkoken
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Haal de blaadjes van de takjes basillicum en snijd de blaadjes fijn
  9. Verkruimel 25 gram geitenkaas over de soep en bestrooi met basillicumblaadjes

Eet smakelijk!