Eten & Drinken

Quinoa granola

Culinair redacteur Bibi reisde af naar Flevoland voor: Quinoa! Natuurlijk ging zij gelijk thuis aan de slag met dit ingredient en maakte granola van quinoa.

Ingrediënten 

  • 100 g quinoa
  • 50 g havervlokken
  • 30 g hennepzaad
  • 30 g pompoenpitten
  • 30 g zonnebloempitten
  • 2 el (rauwe) cacaopoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 30 g agave siroop of honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de quinoa, havermout, zaden en pitten door elkaar in een grote kom.
  3. Voeg hier de cacao en kaneelpoeder aan toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Smelt de kokosolie in een klein pannetje en voeg hier de agave siroop aan toe.
  5. Schenk het oliemengsel door de quinoa en zaden en meng alles goed door elkaar.
  6. Verdeel alles op de bakplaat en bak gedurende 10-15 minuten in de oven.
  7. Roer halverwege alles nog een keer goed om.
  8. Laat afkoelen en serveer met yoghurt, melk of in een smoothiebowl.

Bekijk Bibi's zoektocht naar quinoa van eigen bodem hier