Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Lees hier meer
Ok
Eten & Drinken
Quinoa granola
Culinair redacteur Bibi reisde af naar Flevoland voor: Quinoa! Natuurlijk ging zij gelijk thuis aan de slag met dit ingredient en maakte granola van quinoa.
Ingrediënten
100 g quinoa
50 g havervlokken
30 g hennepzaad
30 g pompoenpitten
30 g zonnebloempitten
2 el (rauwe) cacaopoeder
1 tl kaneelpoeder
2 el kokosolie
30 g agave siroop of honing
Bereiding
Verwarm de oven tot 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de quinoa, havermout, zaden en pitten door elkaar in een grote kom.
Voeg hier de cacao en kaneelpoeder aan toe en meng alles goed door elkaar.
Smelt de kokosolie in een klein pannetje en voeg hier de agave siroop aan toe.
Schenk het oliemengsel door de quinoa en zaden en meng alles goed door elkaar.
Verdeel alles op de bakplaat en bak gedurende 10-15 minuten in de oven.
Roer halverwege alles nog een keer goed om.
Laat afkoelen en serveer met yoghurt, melk of in een smoothiebowl.
Bekijk Bibi's zoektocht naar quinoa van eigen bodem hier.
Wil je verder kijken?
Ben je nog niet klaar en wil je verder kijken? We hebben hier een relevante selectie die je
misschien ook nog leuk gaat vinden.