Eten & Drinken

Gevulde portobello

Zin in een lekker, makkelijk en vegetarisch gerecht? Zoek niet verder. Deze gevulde portobello is perfect voor de maaltijd van vandaag.

Een portobello is een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, die soms wel kan groeien tot een doorsnede van 12 centimeter! Daarom perfect om lekker te vullen. Wat je erin doet kan je zelf bepalen, maar wij hebben dit heerlijke receptje uit 'De Vega Optie' van Joke Boon uitgekozen voor vandaag.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 grote portobello's
  • 1,5 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 200 gram wilde spinazie, gewassen en uitgelekt (gewone spinazie is ook goed)
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 150 gram ricotta
  • 4 eetlepels pittig belegen kaas, geraspt

Bereiding

Vet een ovenschaal lichtjes in met olie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Draai de steeltjes uit de portobello's en vet de buitenkant van de paddenstoelen dun in met olijfolie. Leg in de schaal met steelkant naar boven. Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie, snij de steeltjes van de portobello's in stukjes en bak mee.

Scheur de spinazie in kleinere stukken en verwijder de harde steel. Bak de spinazie al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de pijnboompitten toe en bak ook even mee. Voeg citroensap, zout en peper toe en zet het vuur uit. Schep de ricotta door het spinaziemengsel. Verdeel de vulling over de portobello's en strooi de geraspte kaas erover. Zet in het midden van de oven en bak gaar en bruin in 20 minuten.