Entrecôtes met groene salade en roquefort

Vandaag een echte Franse klassieker: entrecôtes. En daar hoort dan een lekkere groene salade bij met een echt Frans roquefort kaasje. Zo begin je het weekend goed!

Ingrediënten

voor 3 personen 

De croutons:

  • 2 dikke sneeën volkoren zuurdesem brood, in stukjes
  • 3 el olijfolie, extra vergine
  • zeezout flakes en zwarte peper

De groene salade en dressing:

  • 1 krop baby romaine sla
  • 1 klein zakje rucola
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • stukje roquefort, in grove stukken geschreven

Het vlees:

  • 3 entrecôtes
  • boter en milde olijfolie

Bereiding

Bereid eerst de croutons voor de salade. Mix de stukjes brood (1 cm) met de olijfolie, zout, peper. Zet ze 10 minuten op 170 graden in de oven.

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet opzij. Was beide sla soorten, snijd in stukken (behalve de rucola) en mocht je een slacentrifuge hebben, gebruiken dat ding! Serveer de salade met de croutons, roquefort en dressing en eventueel nog wat extra peper en zout, naar smaak.

Bak de entrecôtes op middelhoog vuur met een klontje boter en wat olijfolie waar je mee kunt bakken. Ongeveer twee minuten per kant zou voldoende moeten zijn voor medium-rare gebakken. Daarna haal je ze uit de pan en laat je ze rusten (zo'n 8 mimuten). Breng op smaak met zout en peper.

Meer lekkere recepten