Opgeklopte yoghurt met gebakken aardbeien en pinda-toffeesaus

Vandaag staat London samen met Ixta Belfrage in de keuken. Samen maken zij dit heerlijke recept uit Ixta haar eerste soloboek 'Mezcla'.

Ingrediënten

  • Gebakken aardbeien
  • 300 g rijpe aardbeien, kroontjes
    verwijderd, grote aardbeien in vieren,
    kleine gehalveerd
  • 50 g fijne suiker
  • ½ limoen
  • 2 kaneelstokjes, in grove stukken

Opgeklopte yoghurt

  • 150 g mascarpone, koud uit de koelkast
  • 200 g yoghurt, koud uit de koelkast
  • ½ theel. vanillepasta
  • 1eetl. Ahornsiroop

Pinda-toffeesaus

  • 50 g pindakaas zonder stukjes
  • 1½ eetl. cacao (15 g)
  • 75 g ahornsiroop
  • 1 theel. sojasaus (of tamari)
  • 1½ eetl. Water

Bereiding

Verhit de oven tot 200 °C.

Doe alle ingrediënten voor de gebakken aardbeien in en ovenschaal war de
aardbeien net in een enkele laag in passen. Ze moeten naast elkaar liggen, niet
op elkaar. Zet ze 20 minuten in de oven, schep halverwege om, tot de aardbeien
heel zacht zijn en een helderrode siroop is vrijgekomen. Zet opzij en laat ze
afkoelen.


Klop de mascarpone, yoghurt, vanillepasta en ahornsiroop in een grote kom
door elkaar, tot een glad geheel. Zet de kom tot gebruik in de koelkast.


Maak de toffeesaus: klop alle ingrediënten in een kommetje door elkaar tot
je een gladde saus hebt. Misschien moet je wat extra water of ahornsiroop
toevoegen, afhankelijk van hoe dik de pindakaas is. Je wilt een gladde, dikke
saus die schenkbaar is.


Schep de koude yoghurt in individuele glazen, verdeel de aardbeien erover.
schenk de toffeesaus erover en dien op.