Courgette broodsoep

Elke maandag deelt London een heerlijk budgetrecept. Deze keer is dat een smakelijke én typisch Italiaanse courgette broodsoep. Heel eenvoudig en vriendelijk voor de portemonnee.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 aardappel
  • 275 gram snijbiet
  • 450 gram voorgekookte bonen witte en grote
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 gram minder vers brood
  • 8 el olijfolie

Bereiding

Doe ¾ van de gekookte bonen in een kom en maak er met een mixer een romige substantie van, voeg wat vocht toe als het te droog is Voeg de room nu bij de overige bonen Snijd de ui fijn en fruit deze in de olijfolie op laag vuur.

Schil de aardappel en snijd deze in stukjes Snijd het kontje van de wortel af en snijd deze in stukjes Snijd de courgette in kleine blokjes Voeg, als de uien gefruit zijn, de aardappel, wortel en courgette toe Voeg wat heet water bij de tomatenpuree en voeg dit bij het mengsel in de pan.

Voeg langzaam de snijbiet en de room met bonen toe, doe er een halve liter water bij en een mespunt zout. Laat de soep 40 minuten koken, op zacht vuur.

Proef de soep op smaak en voeg eventueel wat zout toe. Dien de soep op in diepe borden en leg bovenop de sneetjes oud brood, voeg wat olijfolie en peper toe.

Het brood heeft wat tijd nodig om de soep te absorberen, wacht dus een aantal minuten voordat je gaat eten.

Eet je niet alle soep op? Doe dan het overgebleven brood in de pan, deksel er op en in de koelkast. De volgende dag kook je de soep opnieuw met het brood erin, dan smaak het nog lekkerder!

Meer lekkere recepten