Plaattaart met rode biet, muhammara en mascarpone

Vandaag staat een overheerlijke plaattaart op de planning met, en je verzint het niet, mascarpone, rode biet én muhammara!

Ingrediénten

  • 270 gram rollen vers bladerdeeg
  • 125 gram mascarpone
  • 100 gram muhammara
  • 300 gram zoete aardappelen
  • 2 el milde olijfolie
  • 300 gram rauwe rode bieten
  • 100 gram feta 43+
  • 15 gram verse platte peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.  

Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng dit met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het deeg.  

Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.

Meer lekkere recepten