Zelfgemaakte tiramisu

Het overheerlijke toetje tiramisu is van oorsprong Italiaans en de naam betekent: maak mij blij. Nou, bij Koffietijd worden we hartstikke blij van dit heerlijke dessert.

Vandaag maakt Bibi Loomans een verse, zelfgemaakte tiramisu terugdenkend aan haar huwelijksaanzoek deze zomer in Italië. Tja, dat wordt dus een tiramisu met extra veel liefde gemaakt!

Ingrediënten

  • 4 eidooiers 
  • eiwit van 4 eieren 
  • 200 ml kristalsuiker 
  • 900 gram mascarpone 
  • 400 ml koffie  
  • 100 ml marsala  
  • 50 lange vingers  
  • cacaopoeder voor het bestrooien   

Bereiding

Zet een grote ovenschaal of bakblik klaar.  

Mix de eidooiers en kristalsuiker door elkaar met een mixer tot deze luchtig is en een bleke kleur heeft. Meng hier voorzichtig de mascarpone doorheen tot je geen klontjes meer ziet.  

Mix in een andere, brandschone kom de eiwitten stijf. Schep een beetje van het opgeklopte eiwit voorzichtig bij het mascarponemengsel, zodat de luchtigheid niet verloren gaat. Schep, of beter ‘vouw’ daarna de rest er voorzichtig doorheen. 

Zorg dat je koffie is afgekoeld en schenk dit in een diep bord. Meng hier de marsala doorheen.

Doop steeds een lange vinger door het koffiemengsel en beleg hier de ovenschaal mee. Verdeel het mascarponemengsel hier overheen en zorg dat alle lange vingers hiermee bedekt zijn.

Doop opnieuw lange vingers in het koffiemengsel en verdeel deze weer op het mascarponemengsel en schep hier weer een nieuwe laag mascarpone op.

Herhaal deze stappen tot je ovenschaal vol is.

Bestrooi met een klein zeefje of busje de cacaopoeder bovenop. Laat de tiramisu in de koelkast opstijven voor minimaal 3 uur.    

Eetsmakelijk!

Meer lekkere recepten