Shakshuka met restjes groene groenten en tomaat

Restjes hoef je eigenlijk nooit weg te gooien. Dat bewijst dit makkelijke recept van Yvette van Boven. Je kunt wel zeggen dat ze de restjes koningin is geworden, want ze kookt altijd haar koelkast leeg.

Vroeger toen ze klein was en haar moeder hielp in de keuken verzamelde ze altijd al restjes om gerechten mee te maken. Ze heeft er onlangs zelfs een receptenboek over gemaakt. Dit shakshuka recept komt ook uit haar kookboek 'Van Bovens Leftovers'. En, het is heerlijk!

Ingrediënten

voor 1 persoon

  • 1 el olijfolie
  • een paar tomaten
  • handvol verse of restje gewokte spinazie, groene kool of andere groene groenten
  • 1 ei
  • serveer met geroosterd brood  

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet een ovenschaaltje in met olie. Verdeel de tomaten over de bodem en roer de groene groenten erdoorheen.

Zet 10 minuten in de oven zodat het goed warm wordt.

Maak met de achterkant van een lepel een kuil in het midden en breek er een ei boven.

Zet het schaaltje terug in de oven en gaar het nog 7 minuten tot het wit van het ei gestold is en de dooier zo gaar als jezelf wenst.

Wil je meer inspiratie opdoen om met restjes uit je koelkast te koken? Yvette van Bovens receptenboek 'Van Bovens Leftovers' staat vol met heerlijke recepten en is overal te koop.

Koop het boek hier