Vroeger toen ze klein was en haar moeder hielp in de keuken verzamelde ze altijd al restjes om gerechten mee te maken. Ze heeft er onlangs zelfs een receptenboek over gemaakt. Dit shakshuka recept komt ook uit haar kookboek 'Van Bovens Leftovers'. En, het is heerlijk!
voor 1 persoon
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ovenschaaltje in met olie. Verdeel de tomaten over de bodem en roer de groene groenten erdoorheen.
Zet 10 minuten in de oven zodat het goed warm wordt.
Maak met de achterkant van een lepel een kuil in het midden en breek er een ei boven.
Zet het schaaltje terug in de oven en gaar het nog 7 minuten tot het wit van het ei gestold is en de dooier zo gaar als jezelf wenst.
Wil je meer inspiratie opdoen om met restjes uit je koelkast te koken? Yvette van Bovens receptenboek 'Van Bovens Leftovers' staat vol met heerlijke recepten en is overal te koop.