Eten & Drinken

Cupcakes voor bij de high tea

Cupcakes: de perfecte zoete snack bij een high tea. En, wist je dat je gemakkelijk cupcakes kunt maken met een cake bakmix? Wij hebben het perfecte recept voor je!

Maak met de Celebration Cake Bakmix van Coffeelicious in een handomdraai heerlijke chocolade-aardbei cupcakes. Leuk om te decoreren, om je high tea helemaal af te maken!

Ingrediënten cake

Ingrediënten topping

  • 190 gram poedersuiker
  • 60 gram boter
  • 25 gram cacao
  • Scheutje melk

Bereiding

Zeef de bakmix en voeg melk, zonnebloemolie en het ei toe. Mix tot een glad geheel. Voeg vervolgens beetje bij beetje het hete water toe. De mix is nu erg vloeibaar.

Zorg dat er 12 papieren bakvormpjes in een muffinblik zitten en verdeel de mix hierover. Bak de cupcakes 15 minuten op 175 graden in een heteluchtoven. Controleer of ze goed zijn door met een prikker in de cupcake te prikken.

Komt deze schoon uit de cupcake? Dan zijn ze goed. Anders kun je ze nog 2 minuten terug in de oven zetten en daarna opnieuw proberen.

Voor de topping
Zeef de poedersuiker en klop met de mixer hier boter en cacao doorheen. Voeg beetje bij beetje een scheutje melk toe. Klop tot een luchtig en smeuïg geheel. Spuit de topping op met een spuitzak en een grof spuitmondje. Start in het midden en maak een draaiende beweging omhoog.

Maak de look helemaal af door nog extra te decoreren. Eetsmakelijk!