Eten & Drinken

Sandwiches voor de high tea

Vandaag maakt London, samen met Chef Joan van Coffeelicious, een high tea. Wat daar nou echt bij hoort? Engelse sandwiches! Wij hebben twee variaties voor je, om eindeloos te kunnen smullen.

Ingrediënten

Voor de zalmsandwiches

  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 2 el ongezouten roomboter
  • ½ citroen, sap
  • 2 plakken gerookte zalm

Voor de roomkaas-komkommersandwiches

  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 6 el roomkaas
  • ½ bosje bieslook
  • ½ bosje peterselie
  • paar blaadjes munt
  • ½ komkommer

Bereiding

Voor de zalmsandwiches begin je door de boter in een bakje te doen. Mix de boter met het sap van de citroen. Besmeer de sneetjes brood met de citroenboter en beleg met de zalm. Leg een andere snee brood bovenop de zalm en snijd de korstjes eraf.

Voor de roomkaassandwich begin je met het snijden van de kruiden. Snijd de kruiden fijn en mix met de roomkaas in een bakje. Besmeer de sneetjes brood met de kruiden-roomkaas. Snijd de komkommer in plakjes en verdeel over de sneetjes brood. Bedek de komkommer met een ander sneetje brood en snijd de korstjes eraf.

Snijd de sandwiches in vier vierkantjes of drie reepjes, doe wat jij leuk vindt staan! Steek er een satéprikker in en geniet!