Open lasagne met zongedroogde tomaatjes

London maakt elke maandag een budgetrecept en dit keer is het gerecht maar 2,20 euro per persoon. Een fijn, feelgood recept die je van tevoren al makkelijk klaar kunt maken: een open lasagne.

Ingrediënten

Voor de mirepoix:

  • 1 kilo wortel
  • 1 kilo ui
  • 1 bleekselderij  

Voor de lasagne:

  • 8 grote verse lasagne vellen
  • 8 stuks zongedroogde tomaten, fijn gesneden
  • 8 volle eetlepels mirepoix
  • zak veldsla
  • scheutje extra vergin olijfolie
  • 100 ml slagroom  

Optioneel:

  • 250 gram buffelmozzarella, in stukjes gescheurd

Bereiding

Snijd de wortel, ui en bleekselderij in blokjes om de mirepoix te maken. Mix goed door elkaar en doe 8 eetlepels in een bakje. Doe de rest van de mirepoix in ziplockzakjes en vries in voor later.

Kook de lasagnevellen zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ondertussen de mirepoix in een pan. De groenten mogen mooi goudbruin kleuren. Blus af met een scheutje slagroom. Giet de pasta af en leg op een groot bord. Schenk een beetje extra vergin olijfolie over de lasagne. Verdeel de lasagnevellen over de borden. Dit mag best een beetje rommelig gebeuren.  

Verdeel de zongedroogde tomaten en mirepoix over en tussen de lasagnevellen. Garneer met veldsla.

Meer lekkere budgetrecepten