Viscurry met rijst

Vandaag neemt London ons mee naar Zuid-Azië met deze heerlijke viscurry. Het ziet er misschien wat intimiderend uit door al die ingrediënten, maar het is helemaal niet moeilijk om een lekkere snelle curry op tafel te zetten!

Ingrediënten

  • 450 gram kabeljauw, in blokjes gesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes gesneden
  • 2 centimeter gember, geraspt
  • 8 curryblaadjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl mosterdzaad
  • ½ blik kokosmelk
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout
  • 2 stengels lente-ui

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de mosterdzaadjes en curryblaadjes toe en laat kort bakken op een hevig vuur. Verlaag het vuur zodra de mosterdzaadjes beginnen te poffen. Voeg vervolgens de fijngesneden sjalot, knoflook, geraspte gember en chilipeper toe en laat dit 5 minuten stoven.

Meng in een kommetje de kurkuma en cayennepeper met een scheutje water, tot het een pasta wordt. Voeg het toe aan de pan en laat het kort meebakken. Voeg dan de blokjes kabeljauw, kokosmelk en tomatenblokjes toe. Breng de curry aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Proef de curry en breng hem eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met rijst en/of naan. Genieten maar!

Meer lekkere recepten