Chili sin Carne van Caroline Tensen

We kennen allemaal Chili con Carne, wat natuurlijk chili met vlees betekent. Maar vandaag maakt London, samen met Caroline Tensen een Chili sin Carne, dus zonder vlees.

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, geraspt
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik kidneybonen
  • 500 ml groentebouillon
  • 125 ml zure room
  • 1 bosje koriander, fijn gehakt

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de helft van de ui de wortel en de bleekselderij toe en bak de groenten een paar minuten op een hoge stand tot ze zachter zijn. Voeg de paprika, knoflook en kruidenmix toe en bak voor 3 minuten.

Voeg de tomatenblokjes toe en bak tot het meeste vocht is verdampt. Voeg alle bonen met het vocht uit het blik en de bouillon toe.

Kook onafgedekt tot de chili iets is ingedikt en roer regelmatig. Schep de chili in kommen. Schep een beetje zure room erop en bestrooi met de koriander en overige ui.

Meer lekkere recepten