Smashed spruiten en kabeljauw met panko-parmezaankorstje en miso mayonaise

Vandaag kookt Bibi Loomans oer-Hollandse spruiten, maar dan nét even anders. Deze spruiten zijn namelijk 'smashed', oftewel platgedrukt. Daarbij maakt ze een knapperige kabeljauwfilet met een heerlijke miso mayonaise. Bon appétit!

Ingrediënten

  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram panko broodkruim
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 350 gram spruiten
  • 4 stuks kabeljauw
  • sap en rasp van 1 (biologische) citroen
  • 4 el mayonaise
  • 2 el witte miso pasta

Bereiding

Meng in een bakje de Parmezaanse kaas, panko, knoflook en het citroenrasp door elkaar. Breng dit goed op smaak met peper en zout. In een ander bakje maak je de miso mayonaise door de miso en de mayonaise door elkaar te mixen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Blancheer de spruiten in 5 minuten in een pan op het fornuis, totdat ze beetgaar. zijn Lek de spruiten uit en dep ze droog. Verdeel de spruiten op een met bakpapier beklede bakplaat en plet ze met een glas. Niet té hard, ze hoeven niet kapot. Alleen 'smashed'.

Verdeel op een andere bakplaat met bakpapier de kabeljauwfilets. Verdeel eerst een beetje miso mayonaise en daarna het kruim van panko en Parmezaanse kaas over de kabeljauwfilets. Doe dit ook bij de geplette spruiten op de andere bakplaat. Zo krijgen ze een heerlijk knapperig laagje.

Bak de spruiten en kabeljauwfilets in 15-20 minuten gaar in de oven. Maak het af door te besprenkelen met wat citroensap en eventueel nog wat meer miso mayonaise. Geniet ervan!

Meer lekkere recepten