Traybake met mais, ricotta en paprikasaus

De traybake wordt steeds populairder en is een echte trend! Vandaag heeft London ook voor ons weer een heerlijk 'bakplaatrecept'. Deze traybake met ricotta, mais en een eigen gemaakte paprikasaus is vegetarisch, super gezond en vooral heel makkelijk. Dus pak die ovenschaal erbij en probeer het zelf!

Ingrediënten

voor 4 personen

Voor de paprikasaus:

  • 1 rode puntpaprika, in gesneden en in grove blokjes gesneden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 rode peper, in stukjes
  • sap en zest van 1 citroen
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 takjes tijm, gerist
  • zwarte peper en zout

Voor de ovenschotel:

  • 250 gram ricotta
  • 3 maiskolven, in 4 of 5 stukken gesneden
  • 2 rode ui, in kwarten en uit elkaar gehaald
  • 300 gram zoete aardappel, in blokjes gesneden van 1 cm
  • 15 cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • 1 limoen in plakjes gesneden

Bereiding

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

We starten met het maken van de paprikasaus. Stop alle ingrediënten voor de paprikasaus in een blender of hakmolen en maal alles fijn tot een mooie en gladde saus. 

Hussel dan de paprikasaus samen met mais, rode uien, aardappels, cherrytomaten, olijfolie en limoenplakjes goed door in een grote schaal. Kiep de ricotta erbovenop. Verdeel het mengsel in een ovenschaal of bakplaat en zorg dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Zet de ovenschaal of bakplaat in de oven voor 35 á 45 minuten totdat alles goed gaar is.

Serveer de traybake op een paar grote borden en voeg voor het presenteren eventueel nog een takje tijm toe. Een supersnel en makkelijk recept, maar vooral heel lekker. Eet smakelijk! 

Meer lekkere recepten