Pastinaaksoep met halloumi croutons

Vandaag hebben we weer een heerlijk en gezond soeprecept voor je! Bibi staat in de Koffietijdkeuken en maakt pastinaaksoep met wel heel bijzondere croutons, namelijk: halloumi croutons. Dit wil je proberen!

Ingrediënten 

  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes 
  • 1 ui, in kwarten 
  • 1 teen knoflook 
  • 6 takjes tijm
  • 1 liter groentebouillon  
  • 1 el witte miso  
  • cannellini bonen, uitgelekt  
  • 4 plakken halloumi, in blokjes

Bereiding

Voor deze soep is ook de oven nodig. Daarom beginnen we met het voorverwarmen de oven tot 180 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pastinaak, ui, knoflook en tijm op. Rooster dan de groenten voor een halfuur tot ze een beetje verkleuren.  

Dan beginnen we daadwerkelijk met de soep! Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en voeg hier de groenten aan toe. Giet vervolgens 700 ml groentebouillon in de pan en doe dan ook de miso erbij. Breng het geheel aan de kook en laat dan alles voor tien minuten pruttelen.  

Na tien minuutjes doe je de cannellini bonen in de pan en gaan we de soep pureren. Zorg ervoor dat je alles goed fijn maakt zodat je een mooie gladde soep krijgt. Breng daarna de soep op smaak met peper en zout. Vind je de soep iets te dik? Voeg dan wat extra bouillon toe.  

Tot slot gaan we verder met de halloumi croutons. Verwarm hiervoor een koekenpan met een beetje olijfolie. Bak dan de halloumi totdat deze mooi krokant is. Serveer dan de soep in een paar mooie borden en maak het af door de halloumi croutons over de soep te strooien. Super lekker en super simpel. Bon Appétit!

Meer lekkere recepten