Frittata met paddenstoelen, gekaramelliseerde ui en kaas

We sluiten deze week af met een lekker en gezond recept. Bibi Loomans deelt dit frittata-recept met ons. Frittata wordt soms beschouwd als een groot omelet, maar het is veel meer dan dat.

Deze frittata met paddenstoelen, gekaramelliseerde ui en kaas is alles behalve een gebakken eitje. En, het is een ideaal recept om het weekend mee te beginnen! 

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 150 gram koningsboleet
  • 150 gram lion's mane
  • 150 gram cantharellen
  • 150 gram pied de mouton  
  • (of een combinatie van andere, verschillende wilde paddenstoelen)   
  • 4 eieren  
  • 150 gram oude (geiten)kaas  
  • rode krulsla
  • 1 tl balsamicoazijn  

Bereiding

Voor de frittata starten we met het pellen van de uien. Halveer ze en snijd de uien in dunne ringen. Vervolgens fruit je de uien aan in een grote koekenpan, op middelhoog vuur, met een beetje olijfolie. Zorg dat je een koekenpan kiest waar een deksel oppast. Na 5 minuten voeg je de rode wijnazijn, suiker en peper en zout toe en laat alles voor 10 minuten stoven op middelhoog vuur. Stoof het net zolang totdat de azijn is verdampt.  

Wanneer de uien aan het stoven zijn kun je verder met de paddenstoelen. Snijd en scheur de soorten paddenstoelen in dunne plakjes en voeg deze vervolgens toe aan de ui. Wanneer de paddenstoelen rustig  meebakken klop je de eieren los. Voeg hier de kaas, peper en zout toe. Meng dan alles goed door elkaar en giet het eimengsel bij de pan met de uien en de paddenstoelen. Leg dan een deksel op de pan en bak het geheel op een laag vuur voor 5 minuutjes.  

Schep na een tijdje de frittata op een bord zodat je deze kan omdraaien. Doe de frittata dan weer in de pan en bak nog eens 5 minuten in de pan.  

Wanneer de frittata aan beide kanten licht bruin gebakken is kun je beginnen met het serveren. Je kunt de frittata in puntjes snijden en deze met een simpele salade van krulsla serveren. Maak de krulsla aan met 4 tl olijfolie extra vierge, balsamico en peper en zout. Super lekker en eigenlijk ook super simpel. Eet smakelijk!  

Meer lekkere recepten