Ontbijtquiches

We beginnen de week met een makkelijk en lekker recept! Deze quiches zijn een perfect ontbijtje. Meesterpatissier en presentator Rudolph van Veen laat ons precies zien hoe we ze moeten maken.

Ingrediënten

  • 1 groot ei
  • 14 tl zout
  • 18 tl peper
  • 3 aardappels
  • 50 gram geraspte kaas

Vulling:

  • 3 grote eieren
  • 1 tl gehakte verse bieslook
  • 100 gram geraspte kaas
  • een handje verse babyspinazie, dun gesneden
  • kastanjepaddenstoelen

Bereiding:

Verwarm de oven voor en vet 8 muffinvormpjes in. 

Rasp de aardappelen. Mix in een kom de eieren, zout en peper samen, doe daar de aardappelen en kaas bij. Om de korst te maken pak je ongveer 14 van het aardappelmengsel en doe je dit in de boden en aan de zijkanten van een muffinvormpje. Doe dit bij alle acht de vormpjes. Bak dit 14-17 minuten, tot het goudbruin is.

Voor de fulling mix je de eieren en bieslook samen. Roer daarna de spinazie en kaas erbij. Giet dit in de vulling. Top het af met wat stukjes kastanjepaddenstoelen. Bak ze 6-8 minuten.

Eetsmakelijk!

Meer lekkere recepten