Tip van Esther: gebruik voor deze salade het liefst kleine komkommers, omdat deze minder vocht bevatten. Dit komt de smaak en ook de textuur van de salade zeer ten goede. Kun je geen kleine komkommers vinden, dan kun je ook 1 à 2 grote komkommers gebruiken.
Dressing
Topping
Was de komkommers goed, want je gaat ze met schil en al gebruiken. Snijd de bovenkant en onderkant van de komkommers af. Gebruik een dunschiller of mandoline om ze in dunne repen te schaven. Stop met schaven wanneer je de zaadjes bereikt: die smaken naar weinig en wil je niet gebruiken.
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Meng vervolgens de komkommer met de dressing en gebruik je handen om de komkommer licht te 'kneuzen', zodat de dressing er goed in kan trekken.
Leg de salade op een serveerschaal Bestrooi rijkelijk met geroosterd sesamzaad en eet het direct op. Voor een pikante variant kun je een rode peper in heel dunne ringetjes snijden en over de salade strooien.
Wil je de zaadjes van de komkommer niet weggooien? Dan kun je ze ook mengen met wat yoghurt, Maldon-zout en een theelepel komijnpoeder. Zo heb je meteen een lekker bijgerecht.