Oeufs mayonaise met peterselie-olie en ansjovis

Vandaag maakt Meike Krüger samen met London een hapje uit haar kookboek 'Een tafel vol'. Deze oeufs mayonaise is makkelijk om te maken en zet je dus snel op tafel.

Ingredieënten

  • 5 eieren 
  • 1/2 tl bakingsoda 
  • 1 eidooier 
  • 2 tl mosterd 
  • 2 tl witte wijnazijn 
  • 200 ml zonnebloemolie 
  • peterselie-olie 
  • 10 ansjovisfilets op zonnebloemolie
  • 1 el bieslook

Bereiding

Kook de eiren in ruim kokend water met de bakingsoda, dan zijn ze beter te pellen, in 7 minuten zacht. laat de eieren schrikken in ijskoud water. pel de eiren en halveer ze over de lange zijde. 

Klop voor de mayonaise de eiendooier, mosterd en azijn los. Voeg onder voortdurend roeren in een dunne straal de zonnenbloemolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrijk een schaal met de mayonaise. Verdeel de eieren met de dooier omhoog over de schaal en bedruppel met peterselie-olie. Verdeel de ansjovis over de eieren en garneer met bieslook.