Eten & Drinken

Koken met Floor en London: Gepofte aardappels met kruidenkaas

Patat, puree of gekookt, aardappels zijn super veelzijdig en overheerlijk in (bijna) elk gerecht. Tijd om daar wat lekkers mee te maken! En dat doen we wederom met ons gouden duo: moestuinexpert Floor Korte en onze kok London. Met deze keer op het menu: gepofte aardappels met kruidenkaas.

Voor Koffietijd duiken zij regelmatig samen de keuken in. London kookt verrukkelijke gerechten met verse producten uit Floors moestuin. Deze keer heeft ze aardappels in alle soorten in maten, verse peterselie en sjalotten meegenomen. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

- Aardappels naar keuze: 4 grote kruimige of 16 kleintjes in een ovenschaal

 - 2 sjalotten

- 7,5 gram peterselie

- 62,5 gram verse roomkaas met kruiden

- 62,5 ml creme fraice

- 1 citroen

Bereiding

Zet de oven op 180 graden en boen de aardappelen schoon. Daarna wikkel je de aardappelen of kleine aardappeltjes in aluminiumfolie, doe er wat olijfolie en peper en zout bij. En legt ze op het rooster in de oven. Vervolgens hebben ze ongeveer 50 tot 60 minuten nodig om te poffen. Dit geldt voornamelijk voor de grote aardappels. Heb je kleinere? Doe ze dan 30 tot 40 minuten in de oven. 

Klaar? Prik dan een vork of prikker door het aluminiumfolie. Geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn de aardappelen gaar genoeg. Voor het sausje versnipper de sjalot en snijd je ook de peterselie fijn. Meng de kaas met de crème fraîche, sjalot en peterselie. Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap. Vouw het aluminiumfolie open, snijd de grote aardappelen kruislings in en duw ze iets open. Schep de kruidenroom in de aardappelen. En heb je gekozen voor kleine, dan is het makkelijker om de saus apart te serveren. Eetsmakelijk!

Bekijk ook de onderstaande kookvideo met Floor en London in de keuken!

Zelf aardappels kweken?

De aardappels die Floor en London gebruiken komen uit Floors moestuin. Wil jij ook aardappels uit je eigen tuin oogsten? Bekijk dan hier de tips van Floor. Daar legt ze stap voor stap uit hoe je het beste aardappels kunt kweken.