Wontonsoep van Eveline Wu

Vandaag staat Eveline Wu bij ons ik de keuken. Eveline is gespecialiseerd in Aziatische gerechten en komt met een nieuw programma op 24Kitchen: ‘Eveline's Asian Favourites’.

Eveline maakt ook bij ons één van haar favorieten uit Azië, namelijk Wontonsoep. Dit is een typisch Chinese soep met deegpakketjes gevuld met groenten of vlees, maar Eveline maakt ze met garnalen. Lekker, eenvoudig én je haalt meteen de Aziatische keuken in huis! 

Ingrediënten 

voor 4 personen  

  • 12 wontonvellen 
  • 10 rauwe gepelde garnalen 
  • 2 cm gember 
  • 1 stengel bosui 
  • 2 tl kippenbouillonpoeder 
  • 1 tl sesamolie 
  • 2 stuks paksoi 
  • 1 ei 
  • zout naar smaak  
  • 2 el sojasaus 
  • 3 takjes koriander    

Bereidingswijze 

Bereidingstijd ± 15 min.

We beginnen met het schillen van de gember. Snijd deze daarna fijn en snijd ook de bosui fijn. Vervolgens snijd je ook de gepelde garnalen in kleine stukjes. Deze komen straks in de wontonvellen. Nadat je de garnalen fijn hebt gesneden meng je de kippenbouillonpoeder met de zout en de sesamolie. Kneed vervolgens de fijngesneden garnalen hierdoor heen. Vul dan  een wontonvel met het garnalen mengsel en vouw het velletje dicht. Doe dit net zolang tot dat je alle vellen hebt gevuld. Leg dan de gevulde wontonpakketjes even aan de kant.

Nu ga je eerst verder met de soep. Hiervoor begin je met het klutsen van het ei en het snijden van de paksoi. Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan en bak hierin het ei. Giet daarna 1 liter water hier bij en voeg ook wat zout en bouillon toe. Kook daarna de bouillon voor circa 3 minuten. Wanneer de bouillon goed heeft gekookt voeg je de wonton en paksoi toe en kook je alles nog voor twee minuten. 

Nadat de soep goed is doorgekookt kun je beginnen met het serveren. Hiervoor verdeel de paksoi en wontons over de kommen en gooi je daarna de bouillon in de kommen. Tot slot garneer je deze heerlijke wontonsoep met sojasaus en met wat koriander.     

Meer lekkere recepten