Garnalentoast

Garnalentoast is bij velen een favoriet. Daarom mag het tijdens de feestdagen niet ontbreken op tafel! Emma de Thouars maakt deze klassieker volgens een recept uit haar eigen kookboek 'Amazing Asia'.

Ingrediënten

  • 6 bosuien
  • 3 cm gember
  • 250 gram garnalen, rauw en gepeld
  • 1 eiwit
  • 1 tl maizena
  • ¼ theelepel zout
  • 6 sneetjes casinobrood75 gram sesamzaad (ongeroosterd)
  • neutrale olie om in te bakken
  • maldon-zeezout

Bereiding

Snijd 3 bosuien in grove stukken en rasp de gember. Doe samen met de garnalen, het eiwit, de maizena en het zout in de keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Doe dit niet te lang, anders klop je het eiwit op en krijg je teveel lucht in de garnalenpasta. 

Leg het sesamzaad op een bord. Besmeer de casinoboterhammen met de garnalenpasta en doop het in het sesamzaad totdat de hele boterham bedekt is.

Verhit een flinke laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg 1 of 2 boterhammen, met de garnalenkant naar beneden, in de pan. Bak 2 minuten, totdat het sesamzaad guidbruin is, draai om en bak nog 30 tot 60 seconden.

Laat het uitlekken op een bakrooster of keukenpapier en herhaal met de rest van de boterhammen. SNijd ondertussende rest van de bosui in dunne ringen. Maak elke toast af met wat bosui en een snuf grof zeezout. Snijd in vieren en serveer direct.

Tip: je kunt de ongebakken garnalentoast heel goed invriezen. Je hoeft ze, als je ze uit de vriezer haalt, niet te ontdooien. Ze hebben dan alleen iets langer nodig om te bakken. Bak ze op laag vuur voor 4 tot 5 minuten op de garnalenkant en 30 tot 60 seconden aan de andere kant. 

Bestel 'Amazing Asia' hier!