Macaroni uit de oven

Vandaag hebben we een heel bekend, maar altijd goed recept: macaroni! Dit pastagerecht is bij vele mensen een favoriet. In dit recept doen we de macaroni in de oven waardoor het net even anders is, maar nog steeds super simpel en vooral super lekker!

Ingrediënten

  • 300 g pasta, (e.v. volkoren)
  • 350 g gehakt olijfolie
  • 1 kleine prei
  • 4 stengels lente ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g ricotta
  • 400 g gepelde tomaten
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Voordat we de macaroni maken begin je met het voorverwarmen van de oven op 185 graden. Daarna zet je alvast een pan met water op voor de pasta. Bak dan het gehakt gaar in de olie en snijd ondertussen al de groenten fijn. Vervolgens voeg je, als het gehakt gaar is, de gesneden groenten toe aan de pan. Ondertussen kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.

Terwijl de paste kook bak je de groenten en het gehakt voor 5 minuten goed door en schep alles regelmatig om. Breng de groenten en het gehakt op smaak met flink wat versgemalen peper en een snuf zout. Wanneer het vlees en de groenten goed gebakken zijn voeg je de gepelde tomaten en de ricotta door het gehakt-groentemengsel en verwarm dan deze pastasaus op een laag vuur. Laat dit op het vuur staan en giet ondertussen de pasta af. Lek dit goed uit en roer de pasta vervolgens door de pan met de pastasaus.

Nu kan de pasta bijna de oven in. Eerst vet je een ovenschaal in met olijfolie. Daarna schep je het pastamengsel erin en bestrooi je de bovenkant met Parmezaanse kaas, net zoveel als je zelf wil! Bak dan de macaroni voor zo’n 12 minuten mooi krokant. Haal de ovenschotel uit de oven en serveer de macaroni met e.v. nog een beetje extra Parmezaanse kaas. Buon Appetito!