Eten & Drinken

Koken met London en Floor: Gevulde puntpaprika uit eigen tuin

Heb je tijdens oud en nieuw een diner gepland? Dan is dit recept met gevulde paprika's met mozzarella, spinazie en anjovis zeker een aanrader. Eén ding is zeker: deze versie van London en Floor zal het lekkerste smaken. Want de ingrediënten zijn vers geplukt uit Floors moestuin.

Voor Koffietijd duiken London en Floor regelmatig samen de keuken in. London kookt verrukkelijke gerechten met verse producten uit Floors Moestuin. Met deze keer op het menu: gevulde puntpaprika's met mozzarella, spinazie, olijven, ansjovis en knoflook.

Benodigdheden

Bijgerecht/snack voor 4 personen

  • 2 puntpaprika’s
  • 50 gram spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 6 ansjovisfilet in blik
  • gesneden olijven, ongeveer 10 
  • 2 eetlepels panko
  • Peper
  • knoflook
  • blaadjes basilicum

Bereiding

Je kunt ervoor kiezen om de paprika's van te voren te roosteren in de oven of even in de pan. Hierdoor worden ze uiteindelijk zachter. Wil je iets meer bite? Kies er dan voor om de paprika's eerst te vullen en ze vervolgens in de oven te doen. 

Verwarm eerst de oven op 200 graden. Vervolgens, geroosterd of niet, snijd je de paprika's in de lengte door de helft. Verwijder de witte zaadlijsten en overige zaden. Tip van Floor: gooi dit niet weg! Doe alle zaadjes in een potje en bewaar ze. In het voorjaar kan je de zaadjes planten waardoor je na zeven maanden je eigen puntpaprika's kunt oogsten. 

Ondertussen kan je de spinazie roerbakken in knoflook tot alles geslonken is. Breng op smaak met wat peper. Dan is het tijd om de paprika's te vullen. Dus vul de halve paprika's met spinazie, mozzarella, ansjovis en olijven. Besprenkel alles af met wat panko en een beetje peper. 

Doe alles vervolgens in de oven, voor zo'n 10-15 minuten. Tip van London: houd de oven wel in de gaten, want iedere oven is weer anders. Is de mozzarella gesmolten? En zijn de randjes van de paprika's bruin gekleurd? Klaar! Serveer de gevulde paprika's uit en verdeel de blaadjes basilicum op het bord. Geniet ervan!