Pindasoep van Rens Kroes

Rens Kroes staat vandaag, samen met London, in de keuken. Ze maken een pindasoep, het favoriete gerecht van Rens' grote liefde.

Het recept komt uit haar nieuwe kookboek: 'So Simple', wat weer vol staat met makkelijke én gezonde recepten.

Ingrediënten

  • 250 gram bruine rijst
  • 1 middelgrote rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 duim verse gember
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1,5 liter (vega) groenteboullion
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 gram pindakaas (ongezouten)
  • 200 gram boerenkool
  • zeezout naar wens
  • sambal naar wens (optioneel)
  • olie om in te bakken

Bereiding

Kook de bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de knoflook en ui in stukjes en de zoete aardappelen in blokjes. Schil en rasp de gember.

Verhit wat olie in de pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, de helft van de zoeteaardappelblokjes, gember en komijnpoeder toe. 

Doe zodra de ui glazig is de groenteboullion, tomatenpurree en pindakaas toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Pureer dan met de staafmixer. 

Verwijder de nerven uit de boerenkool en snij de bladeren fijn. Voeg de boerenkool en de ongekookte zoeteaardappelblokjes toe met eventueel wat sambal en zeezout.

Laat een paar minuten meekoken totdat de zoete aardappel gaar is, doe de rijst erbij (zo wordt hij lekker dik) en smullen maar!

Ontdek hier alles over 'So Simple'