Bananenbrood met chocolade-koffie glazuur

Momenteel is bananenbrood super populair en kun je echt overal wel krijgen! Om dit zelf te maken is ook heel gemakkelijk en zelf nog lekkerder! Je hebt vele verschillende variaties om dit heerlijke zoete recept te maken, maar wij hebben een recept voor bananenbrood met chocoladeparels en een chocolade-koffie glazuur.

Ingrediënten

Bananenbrood

  • 250 g patisseriebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g boter, gesmolten
  • 250 g fijne suiker
  • 4 rijpe bananen, geplet
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g pure chocoladeparels  
  • extra: bakblik (25x11cm)  

Chocolade glaze met koffie  

  • 150 g Poedersuiker + extra
  • 3 el Ongezoete cacaopoeder
  • 1 afgekoelde SENSEO® Extra Strong
  • 1 el koffiepoeder
  • 50 g Boter Vanille (optioneel en naar smaak)

Bereiding

Voor het bananenbrood verwarm  je eerst de oven voor op 180°C. Vet daarna het bakblik in met boter. Dan kun je bezig met het beslag voor het bananenbrood. Hiervoor zeef je eerst de bloem en bakpoeder in een grote kom.

Plet daarna de bananen, klop de eieren los in een andere kom. Voeg daarna de gesmolten boter, suiker, vanille extract en de chocoladeparels ook toe aan het bananenmengsel. Meng alles in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Schep daarna de bloem met het bakpoeder erdoor totdat het een mooi stevig beslag is.  

Doe het beslag in het bakblik en bak het brood 60 a 70 minuten af in de oven. Wanneer het bananenbrood mooi gekleurd is zet de je de oven uit. Laat je het bananenbrood nog voor 5 minuten in de oven staan met een open ovendeur.        

Wanneer het bananenbrood in de oven staat kun je ondertussen het chocolade-koffie glazuur maken. Hiervoor filter of klop je eerst de poedersuiker in een kom zodat deze geen klontjes meer heeft. Voeg daarna de cacaopoeder en koffie toe. Smelt vervolgens de boter in een pan. Doe dit langzaam op een zacht vuurtje, zo voorkom je dat de boter aanbrand.

Wanneer de boter goed is gesmolten voeg je dit toe aan de kom met poedersuiker en cacaopoeder.   Meng nu alles goed door zodat je een mooi glad mengsel krijgt. Dit mag best even duren want oe langer je mengt hoe luchtiger de chocoladeglazuur wordt. Voor een beetje extra smaak kun je wat vanille(extract) toevoegen.  

Tip: Wanneer je merkt dat je glazuur niet vast genoeg is kan je nog wat poedersuiker toevoegen. En als het mengsel juist te vast is kan je nog wat melk, water of room toevoegen.  

Als je een mooi glad glazuur heb gecreëerd kun je dit over het bananenbrood doen met een lepel of een spuitzak. Zorg ervoor dat je brood voldoende in afgekoeld. Laat tot slot het bananenbrood met het chocolade-koffie glazuur even opstijven in de koelkast en serveer het  met e.v. wat extra chocoladeparels!

Extra sterk

London gebruikt in dit recept de van SENSEO® Extra Strong. Deze koffie is een heerlijke toevoeging aan het bananenbrood. Het is een extra sterke koffie van diep gebrande Arabica- en Robustabonen voor een intense en pittige smaak. Houd je zelf van een iets minder intense smaak? Dan kan je natuurlijk ook een andere SENSEO® smaak gebruiken die je lekker vindt.  

De koffie is gezet met de SENSEO® Switch. Een uniek apparaat waarmee je filterkoffie kunt bereiden, maar ook pads kunt gebruiken. Met de SENSEO® Switch kun je dus een lekker kopje voor jezelf zetten, maar ook een kan filterkoffie voor je bezoek. Het wisselen tussen de zetsystemen is zo gedaan!