Vissticks met spinazie a la crème

Spinazie a la crème, een welbekende maaltijd uit de vriezer, maar in het weekend heb je natuurlijk wat extra tijd. Vandaag laat London zien hoe je dit gerecht helemaal zelf maakt. En het is makkelijker dan dat je denkt!

Ingrediënten

Vissticks

  • 500 gram kabeljauw of Skrei
  • schaaltje met bloem
  • schaaltje met panko
  • 2 losgeklopte eieren
  • peper en zout of viskruiden en/of gerookte paprikapoeder naar smaak

Spinazie a la créme

  • 800 gram verse, gewassen spinazie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml room
  • zout en peper

Bereiding

Zet 3 schaaltjes klaar 1 voor de bloem 1 voor de panko en een met de eieren die je los geklopt hebt met wat zout en eventueel wat viskruiden.

Check de filets op vel en graten en verwijder. Snijd de filets in reepjes van ongeveer 3 cm breed. Snijd als de filet erg groot is de reepjes een maal in de lengte door.

Kruid de vis naar smaak en haal ze door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Zorg dat de vis goed bedekt is. Verhit een koekenpan met een laagje zonnebloemolie en bak hierin de vissticks, wanneer het korstje mooi verkleurt is is de visstick klaar.

Vis hoeft niet lang te bakken het ligt een beetje aan de dikte van de filets, maar 5-6 minuten is voldoende.

Verhit de olie in een ruime pan. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken.

Meng ook de knoflook erdoor en laat even meebakken. Doe de spinazie in een vergiet en laat heel goed uitlekken.

Gebruik de bolle kant van een lepel om zo veel mogelijk vocht uit de groente te drukken.

Verwarm ondertussen de room in de pan en laat dit even inkoken. Voeg dan de spinazie weer toe. Breng op smaak met zout en peper.

Meer lekkere recepten