Ovenschotel met kabeljauw

Nog geen idee wat je vanavond moet eten? Kijk dan niet verder! Deze ovenschotel met kabeljauw maakt iedereen blij. Het is lekker, makkelijk te maken én supergezond. Een perfect doordeweeks gerecht.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook 

  • 600 gram spinazie

  • 1 el olie

  • 2 eieren

  • 75 ml melk 

  • 300 gram kabeljauwfilet

  • 1 el limoensap

  • 50 gram geraspte kaas naar keuze

  • zout en peper

  • optioneel: aardappelen

Bereiding

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg dan de spinazie toe en laat deze goed slinken. Je wil geen vocht van de spinazie in de ovenschotel, dan wordt 'ie zompig. Breng het op smaak met zout en peper. Verwarm daarna de oven voor op 200 graden Celcius. 

Kluts de eieren en de melk door elkaar en breng dit op smaak met zout en peper. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd het in stukken. Wij kiezen voor grove stukken van ongeveer 5 centimeter, maar als je liever kleine stukjes wil, kan dat natuurlijk ook. 

Verdeel het spinaziemengsel over een grote ovenschaal. Leg daar de vis op en druppel het limoensap eroverheen. Schenk vervolgens het eiermengsel erover en maak het af met wat geraspte kaas. Zet de schaal voor ongeveer 15 minuten in de oven. Voor een mooi bruin korstje zet je de oven na het bakken nog 2 minuutjes op de grillstand. 

Tip van London: Je kunt de eieren ook op smaak brengen met je favoriete kruiden! Paprikapoeder of een beetje sambal is heerlijk in dit gerecht. 

 
Meer lekkere recepten