Orange chicken om je vingers bij af te likken

Kip met sinaasappelsaus, oftewel orange chicken. Dit is een Amerikaanse variant op de Chinese keuken. London laat zien hoe je alles zelf kunt maken, dus het perfecte gerecht voor dit weekend.

Ingrediënten

Kip:

  • 4 kippendijen, in stukken gesneden
  • 3 eieren, geklopt
  • 40 gram maïzena
  • 40 gram bloem
  • olie, om te frituren

Sinaasappelsaus:

  • 240 ml sinaasappelsap 
  • 100 gram suiker
  • 2 el rijstazijn (of natuurazijn)
  • 2 el sojasaus
  • ¼ tl gember
  • ¼ knoflookpoeder, of verse knoflook fijngehakt
  • ½ tl rode chilivlokken
  • geraspte schil van één sinaasappel
  • 1 el maïzena

Bereiding

Saus:

Voeg in een middelgrote pan, sinaasappelsap, suiker, azijn, sojasaus, gember, knoflook en de rode chilivlokken toe. Verwarm gedurende 3 minuten. 

Klop in een kleine kom 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels water tot een papje. Voeg dit toe aan de sinaasappelsaus en klop door elkaar. Blijf 5 minuten koken tot het mengsel begint in te dikken. Zodra de saus is ingedikt haal je het van het vuur en voeg je wat sinaasappelschil toe.

Voor de kip:

Doe bloem en maïzena in een ondiepe schaal of taartvorm. Voeg een snufje zout toe en roer het door elkaar.

Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Dip de stukjes kip in het eimengsel en daarna in het bloemmengsel. 

Verhit wat olie in de pan op middelhoog vuur. Kijk met een thermometer of deze 350 graden berijkt. Bak de kip 2-3 minuten en keer ze vaak tot ze goudbruin zijn. 

Bedek de kip met de sinaasappelsaus. 

Tip van London: Je kunt een deel van de saus achterhouden om op de rijst te doen. 

Meer lekkere recepten