Rodekool salade met dukkah

Zin in een lekker gerecht met Egyptische touch? Dan is deze salade, met een goede mix van noten en kruiden, zeker een aanrader. Eén ingrediënt staat bij dit recept helemaal centraal: rode kool!

Ingrediënten 

voor de salade:   

  • ½ rode kool
  • 1 appel
  • 300 gram quinoa
  • sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 1 el sumak
  • 4 el dukkah
  • feta

voor de dukkah:

  • 30 gram amandelen
  • 30 gram pistachenoten
  • 30 gram hazelnoten
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 tl komijnzaadjes 

Bereiding

Verwarm de over voor op 180 graden. Meng voor de dukkah alle ingrediënten door elkaar en spreid ze daarna uit op een bakplaat. Bak vervolgens het notenmengsel 8 tot 10 minuten in de oven en schep halverwege alles om.

Doe daarna de dukkah in een vijzel of in het opzetbakje van de staafmixer en stamp dit tot grove stukjes. Bewaar het daarna in een weckpot. Schaaf de rodekool dun met de mandoline. Als je deze niet hebt kun je de kool flinterdun snijden.

Doe vervolgens de rodekool in een grote kom. Snijd de appel in dunne reepjes en voeg deze toe aan de rodekool. Voeg het sap van de citroen toe, de olijfolie en een snufje zout. Kneed het daarna met je handen goed door elkaar.

Voeg de granaatappelmelasse, peper en sumak toe en meng alles met saladebestek goed door elkaar. Maak het daarna af met feta en dukkah.

Meer lekkere recepten