Uienstoof

We beginnen de week met een winters gerecht, namelijk een uienstoof. London tovert de ui, een veel gebruikt ingrediënt, om in een heerlijk gerecht. Met wat liefde en tijd zet ook jij deze heerlijke maaltijd op tafel. Niet verkeerd om de week mee te beginnen!

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 5 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 2 el roomboter
  • zwarte peper
  • 2 laurierblad
  • 2 kruidnagel
  • 2 tl mosterd
  • 1 pakje bieslook, fijngesneden
  • 5 takjes platte peterselie, fijngehakt

Bereiding

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.

Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit mee.

Voeg de champignons, peper, het laurierblad, de kruidnagel en een scheutje water toe en stoof de uien in 30 minuten gaar.

Serveer de gekookte aardappelen met de uienstoof. Garneer af met gesneden bieslook en platte peterselie.

Tip: als het vocht verdampt is, doe er nog wat water bij, (check wel ook de smaak dan) is wel lekker wat saus bij de aardappels.

Meer lekkere budgetrecepten