Budget
Thaise kokossoep met champignons
Vandaag staat London weer in de keuken met een heel lekker recept. Hij maakt Thaise kokossoep met champignons. Heerlijk om je week mee te beginnen!
Ingrediënten
- 2 stengels citroengras
- 1 stuk laos (ook Thaise gember of galangal genoemd)
- 5 cm verse gember, geschild
- 2 blikken kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- 4 el sojasaus
- 1 el palmsuiker
- 4 el limoensap
- 1 rode peper (in dunne ringen)
- 200 gram shiitakes of 200 gram kastanjechampignons, gehalveerd
- ½ bosje (Thaise) basilicum, alleen de blaadjes
- gekookte rijst of rijstmie (optioneel)
Bereiding
Kneus als eerste de stengels van het citroengras. Voeg de laos toe aan de kokosmelk en breng het aan de kook. Zorg dat de kokosmelk circa 10 minuten op een lage stand kookt.
Voeg de bouillon, sojasaus, suiker, limoensap en rode peper toe en breng aan de kook.
Voeg de paddestoelen en tofu toe en kook circa 8 minuten op een lage stand, tot de paddestoelen net gaar zijn.
Verdeel de rijst of noedels over de kommen en giet de hete bouillon erop. Laat even staan en garneer met basilicum.