Eten & Drinken
Vegetarische burrito's
Vandaag maakt London heerlijke burrito's. Er gaan allerlei ingrediënten in voor een lekkere smaaksensatie en dit zorgt er ook voor dat deze vol zit met vezels. Hieronder lees je hoe ook jij dit recept op tafel tovert.
Ingrediënten
- 2 volkoren tortilla (of naturel)
- 185 gram rijst, zilvervlies rijst is eigenlijk gezonder!
- 120 gram spinazie
- 55 gram kikkererwten
- 40 gram bruine bonen
- 1 tomaat
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook, eventueel gepofte knoflook
- 1 groene peper
- 4 el Maza hoemoes spicy chipotle
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- koriander
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Hak de ui, knoflook fijn en fruit in een pan. Voeg de bonen en kikkererwten toe aan de pan.
Snijd de tomaat en groene peper en voeg die samen met de spinazie toe aan de pan. Voeg de komijn- en paprika specerijen toe. Verwarm de wraps kort in een koekenpan of oven. Besmeer de wraps met de hoemoes.
Maak een bedje van rijst in het midden van de wraps, leg daar de koriander op en vervolgens het bonenmengsel. Vouw de onderzijde van de wrap naar boven en vouw de rechterzijde naar binnen en wikkel de linkerzijde strak tot een mooie rol.