Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de zoete aardappelen goed schoon en droog af. Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zeezout en pof drie kwartier tot een uur gaar in de oven.
Laat intussen de kikkererwten uitlekken en spoel goed af. Dep droog. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met de za’atar, chilivlokken en peper en zout. Zet de kikkererwten ook in de oven en rooster in 30 minuten bruin en knapperig.
Mix de biet samen met de tahin en het citroensap glad tot een saus. Maak eventueel dunner met een beetje water.
Snijd de komkommer in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes ook in kwarten. Snijd de munt en dille fijn. Meng alles in een kom. Breng op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie.
Snijd de zoete aardappel voorzichtig open, maar niet helemaal. Vul de aardappel met de groenten, krokante kikkererwten en maak af met de dressing en een beetje feta.