Anglaise
Mousse
Draai de amandelpoeder samen met de poedersuiker tot een mooi mengsel. Voeg vervolgens het zout en de boter hieraan toe. Hierna mag het ei toegevoegd worden en daarna de bloem. Kneed dit mengsel tot een stevig deeg en rol dit daarna uit tot een dikte van 2 mm. Vervolgens kan het deeg over de vormpjes gelegd worden. Snijd het overtollige deeg af en zet de vormpjes in de vriezer. Deze worden later op een temperatuur van 170 graden Celsius in circa 15 minuten afgebakken.
Verwarm de bodem van een pan op middelhoog vuur. Karamelliseer hierin de witte basterdsuiker. Breng ondertussen de slagroom aan de kook in een andere pan. Als de witte bastardsuiker een mooie bruine kleur heeft gekregen voeg je de kokende slagroom toe. Wanneer dit geheel gemengd is kan dit van het vuur af en kan vervolgens de boter toegevoegd worden. Voeg het zout toe en eventueel rozenwater naar smaak. Laat de saus afkoelen.
Voor de mousse is er een 'anglaise' nodig. Start met het verwarmen van de melk en slagroom naar 50 graden. Wanneer dit op temperatuur is kan de vanille geinfuseerd worden. Het infuseren van de vanille doe je door het vanillemerg uit het stokje te schrapen en toe te voegen aan het melk-slagroom mengsel. Voeg daarna het vanillestokje in z'n geheel nog toe voor extra smaak. Laat het geheel voor 10 minuten inkoken. Doe het geheel vervolgens door een zeef. Meng daarna het eigeel met de suiker in een aparte kom en voeg dit toe aan het mengsel. Laat dit tot 83 graden verwarmen en laat de anglaise daarna afkoelen.
Als de anglaise is afgekoeld kan deze afgewogen worden tot 300 gram. Week ondertussen de gelatine. Klop de slagroom in een vetvrije kom half op. Verwarm vervolgens de anglaise naar 60 graden celsius. Wanneer de anglaise verwarmd is kan de gelatine en de chocolade toegevoegd worden. Meng dit geheel uiteindelijk met de halfopgeklopte slagroom.
Begin met het bedekken van de afgebakken bodem met de karamelsaus. Voeg daarop wat frambozen toe en smeer dit af met de mousse. Maak vervolgens mooie toefjes van de mousse met een spuitzak. Maak het geheel romantisch af met frambozen, bladgoud en rozenblaadjes.