Was de aubergines en snij ze in plakken van minder dan een centimeter dikte. Bestrooi de plakken met grof zout en laat het een half uur staan. Dep met keukenpapier het zout en het vocht van de aubergineplakken en verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de tomaten in kwarten en doe, met een scheut olijfolie, in een pan met dikke bodem. Pureer met een staafmixer tot een tomatensaus. Voeg vers gemalen peper, een snuf zout en 10 gram basilicum toe.
Bak de aubergine in een koekenpan met genoeg olijfolie (soort van frituur) goubruin en gaar. Zorg dat je de plakken in delen bakt zodat ze genoeg ruimte hebben en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk tomatensaus op de bodem van de schaal. Leg op de saus de plakken aubergine, mozarella en bestrooi met Parmezaanse kaas en basilicum.
Maak zo nog minimaal twee lagen met dezelfde volgorde aan ingrediënten. Eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal zo'n 40 minuten in de oven. Eet lekker met warm ciabatta brood.
Eet smakelijk!
Tip: Voor extra smaak aan de tomatensaus kun je gedroogde oregano, rode ui en een teen knoflook toevoegen.