Advocaat

Vandaag hebben wij Cees Holtkamp te gast. Hij heeft een nieuw kookboek uitgebracht, namelijk 'Kroketten en andere klassiekers.' Samen met London maakt hij vandaag voor ons de oorsprong van zijn nieuwe kookboek: de advocaat!

Ingrediënten

  • 250 gram eidooier (15 stuks)
  • 250 gram suiker
  • 1 uitgeschraapt vanillestokje
  • 300 gram wodka

keukengerei:

  • Garde
  • Thermometer
  • Pan
  • Schaal
  • Zeef
  • Glazen fles

Bereiding

Meng 15 eidooiers, 250 gram suiker, 1 vanillestokje en 300 gram wodka in een schaal. Plaats de schaal boven op een pan met een laagje kokend water (de schaal mag het water niet raken). Roer de massa tot een temperatuur van 62 graden is bereikt. Zet de schaal even in een pan met koud water. Roer het geheel kort door en giet het dan door een fijne zeef. Vervolgens kan de advocaat in de fles.

Tip van Cees: De advocaat is zeker 6 maanden houdbaar.