Bonensalade

Om de week goed te starten maakt London vandaag deze heerlijke frisse bonensalade. Een gerecht dat je makkelijk en snel kan bereiden, niet verkeerd op de maandag! Het is ook nog eens een vegetarisch recept, wat perfect past, want het is de week zonder vlees en zuivel. Hieronder vindt je alles wat je nodig hebt om het zelf te maken.

Ingrediënten:

  • 3 soorten bonen (in totaal 400 gram)*                  
  • 100 gram mais                    
  • 1 avocado                     
  • 2 tomaten                     
  • 1 rode ui            
  • tortillachips        
  • cashewnotenroom / vega zure room              
  • zwarte peper          
  • limoensap

*zwarte bonen, bruine bonen, witte bonen, kapucijners, linzen, kikkererwten

Bereiding:

Doe de drie soorten bonen en de mais bij elkaar in een zeef en spoel alles af onder de koude kraan, net zolang tot het water helder is. Laat goed uitlekken. 

Snijd de avocado en de tomaat in blokjes en de ui in dunne ringen. Doe alles bij elkaar in een kom en voeg ook de bonenmix en de mais toe. 

Schep alles goed om en schep de bonensalade vervolgens over in een grote schaal.   

Schep twee eetlepels zure room in het midden van de salade en garneer de salade langs de rand met gezouten tortillachips.   

Sprenkel tot slot nog wat limoensap en zwarte peper over de Mexicaanse bonensalade en serveer direct.

Meer lekkere recepten