4 personen
Voor de bechamelsaus:
• 30 gr boter
• 30 gr bloem
• 300 ml melk
• nootmuskaat
• zout en peper
Overig:
• 8 (dikke) sneden witbrood
• 150 gr gruyère, geraspt
• 4 plakken ham
• boter, om te besmeren
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak die al roerend 1-2 minuten mee. Giet een derde van de melk erbij en roer het mengsel met een garde goed door, zodat er geen klontjes meer inzitten. Voeg de overige melk in 2 keer toe en roer goed door na elke toevoeging. Breng de saus aan de kook en laat hem al roerend nog enkele minuten koken. Zet het vuur uit en breng de bechamelsaus op smaak met een snufje nootmuskaat en zout en peper. Bestrijk vervolgens vier sneden brood aan een kant met boter en leg deze met de beboterde kant naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de sneden vervolgens met wat van de bechamelsaus en strooi daar â van de kaas over. Leg daar een plak ham op, strooi er nog â van de kaas overheen en dek het af met de andere sneden brood. Bestrijk de sneden brood bovenop met de overige bechamelsaus en strooi daar de overgebleven geraspte gruyère over. Bak de Franse tosti’s ongeveer 15 minuten in de oven en serveer ze direct.