Extra
Schil de pastinaken en mango en snijd beide in kleine blokjes. Rasp de gember en hak de pecannoten fijn. Laat vervolgens een scheut milde olijfolie in een pan heet worden. Bak de blokjes pastinaak goudbruin onder voortdurende beweging van de pan, om aanbranden van de pastinaak te voorkomen. Voeg ook een klontje boter toe voor de smaak. Als de pastinaak goudbruin begint te worden kan er 1,5 eetlepel honing bij. Bak dit kort mee.
Blus vervolgens de pastinaak af met het sap van één sinaasappel en laat dit sap verdampen. Doe de blokjes mango erbij en meng goed met elkaar. Rooster de pecannoten in een andere koekenpan. Als de noten licht geroosterd zijn mag je twee eetlepels kokosrasp meebakken, tot deze lichtbruin kleuren. Doe daarna meteen het vuur uit en schenk over op een koud bord om doorbruinen te voorkomen.
Blus de pastinaak en mango nog een keer af met het sap van één sinaasappel. Bak maximaal één minuut mee en doe het vuur daarna uit. Leg vervolgens opzij. Bereid het pannenkoekenbeslag door de eieren, bloem en melk te mixen. Bak vervolgens de pannenkoeken in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur.
Je kunt kiezen om de pannenkoeken op te vouwen of lekker rond te laten. Verdeel de pastinaak-mango mix over vier pannenkoeken. Garneer af met blauwe bessen of druiven en met de pecannoten-kokosrasp. Voor een extra zoete pannenkoek strooi je wat honing of poedersuiker eroverheen.
Eet smakelijk!