voor 6 personen
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Spoel de kippendijen onder koud stromend water goed af en verwijder alle onregelmatigheden.
Wrijf ze goed in met zout en een flinke scheut azijn en laat in een kom ongeveer 30 minuten rusten. Spoel de kip goed weer schoon, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Pel de ui en snijd in ringen. Verdeel over de bodem van een passende tagine.
Pel de knoflooktenen. Was en droog de peterselie, verwijder de dikke takjes. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
Meng de knoflook en peterselie in een kom, voeg de gemberpoeder, kurkumapoeder, zwarte peper, wat zout naar smaak en een scheutje water toe. Roer tot een marinade en haal de kippendijen erdoorheen, zodat deze aan alle kanten bedekt zijn met een laagje. Leg de gemarineerde kippendijen op de ui in de tagine.
Maak de groenten schoon. Schil de aardappel en wortel. Snijd alle groenten (behalve de spruitjes) in gelijke repen en verdeel ze met de spruitjes mooi over de kip in de tagine. Leg de rode chilipeper en olijven erop. Schenk de olijfolie er gelijkmatig over.
Je kan de kip nog even laten doormarineren in de tagine door deze in de koelkast de plaatsen of zet direct op middelhoog vuur en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden. Let op: dit kan wel iets langer duren als hij heel koud uit de koelkast komt.
Schep regelmatig wat van het kookvocht over de groenten.
De tagine mag wel wat vocht hebben, maar moet niet te waterig zijn. Wil je je groenten nog gaarder hebben, laat dan de tagine nog wat langer doorgaren.
Bestrooi met wat fijngesneden peterselie en serveer de tagine met vers brood