Aardappelsalade met pastrami

Nu het lekkere weer er weer aan komt, is het weer tijd voor aardappelsalade! Met heerlijke pastrami voor een extra bite. Deze aardappelsalade is zeker vullend en lekker gezond. Ook is hij snel klaar en gemakkelijk zelf te maken.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • 200 gram pastrami
  • 4 handjes waterkers
  • 2 el bieslook Kiemgroente

Voor de dressing

  • 4 el mayonaise
  • 4 el mierikswortel fijngehakt
  • 4 sjalotjes
  • 4 el augurken fijngehakt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • sap van een limoen

Bereiding

Snijd de mierikswortel, augurk en de sjalotten erg fijn. Roer voor de dressing de mayonaise, yoghurt, sjalotten, mierikswortel, augurk en een eetlepel van het zuur (het sap) van de augurk in een grote kom door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak limoensap toe.  

Kook de aardappels in 20 minuten gaar in gezout water. Giet af en laat minimaal 5 minuten afkoelen. Halveer de aardappels in de lengte en voeg deze toen aan de dressing in de grote kom.  

Scheur de plakjes pastrami in hapklare stukken en spatel voorzichtig door het aardappel-dressing mengsel.   Verdeel de waterkers over de borden. Verdeel vervolgens de aardappelsalade hier overheen en bestrooi met kiemgroente en bieslook.