(4 personen)
Benodigdheden:
Week de saffraan in ongeveer 6 eetlepels heet water.
Voeg de eidooiers samen met een gepelde knoflookteen in een hoge (maat)beker. Mix de eidooiers, mosterd en de knoflook met een staafmixer. Voeg, zodra dit geheel gemixt is, de olie er beetje bij beetje aan toe. Het gevolg is een soort dikke mayonaise-structuur. Zodra deze structuur te zien is, kan de saffraan (inclusief het water) hier aan toegevoegd worden. Dit heeft een aioli als gevolg, breng eventueel op smaak met zout en peper.
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat deze vervolgens ‘schrikken’ onder koud water en pel de eieren.
Snijd de houterige uiteinden van de asperges af en blancheer de groene asperges in ongeveer 4 minuten in kokend water. Laat de asperges vervolgens uitlekken en dep droog.
Verdeel de asperges over de borden en schep in het midden een flinke lepel van de zelfgemaakte aioli. Rasp het gekookte ei bovenop de aioli. Maak het geheel af met wat zout en peper.