Venkelworstenbroodjes

Het weekend staat weer voor de deur, tijd voor een heerlijk gerecht. Vandaag maakt London deze venkelworstenbroodjes die je absoluut moet proberen. Een lekker gerecht om bij de paasbrunch op tafel te zetten. Je vind hieronder alles wat je nodig hebt en hoe je het moet maken.

Ingrediënten

voor 24 worstenbroodjes

  • 4 venkelworsten
  • 4 - 5 el panko of paneermeel
  • 2 rollen bladerdeeg
  • worst rol maken
  • 1 eigeel
  • 1 ei
  • venkelzaadjes

Bereiding

Begin met het opensnijden van de worstjes en haal de inhoud van de worstjes eruit. Voeg het ei hieraan toe en meng.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het deeg in de lengte door het midden. Leg vervolgens de inhoud van de worstjes op het bladerdeeg aan de linker- of rechterkant. Houd er rekening mee dat de inhoud niet in het midden ligt zodat het bladerdeeg wel goed dichtgevouwen kan worden.

Vouw het bladerdeeg over de worstinhoud en druk de zijkanten aan met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met geklutst ei en garneer met venkelzaadjes en panko.

Snijd de bladerdeegrol in kleine hapklare stukken. Bak de worstenbroodjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 tot 35 minuten.