Eten & Drinken
Chioggia en gele bietsalade met aardbeidressing
Deze salade is niet alleen lekker, maar ziet er ook super kleurrijk uit op je bord! De aardbeiendressing geeft het een heerlijk frisse zoete smaak. Hiervan krijgen wij nou echt weer zin in de zomer.
Ingrediënten
- 2 chioggia bieten
- 2 gele bieten
- ½ komkommer
- 1 avocado
- 300 gram quinoa
- 4 aardbeien
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el honing
- 6 el olijfolie extra vierge
- 15 gram verse bieslook, fijngehakt
- 15 gram verse basilicum, fijngehakt
- 100 gram geitenkaas gerijpt
- 30 gram hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Schil de chioggia en gele biet en snijd in plakken. Snijd vervolgens in blokjes. Snijd de komkommer en avocado ook in blokjes. Voeg alles samen in een grote mengkom.
Maak een dressing door de aardbeien, witte wijnazijn en honing in een hoge beker glad te mixen. Voeg dan voorzichtig de olijfolie toe. Je zult zien dat je een romige dressing krijg. Breng op smaak met peper en zout. Maak af met de verse kruiden en verkruimel de geitenkaas boven de salade. Garneer met de hazelnoten.