Ravi’s fried chicken de Lux sandwich

Vandaag is het wel een hele speciale dag, want we hebben niemand minder dan Ravi in onze keuken. Ravi is de zoon van een goede vriend van London en houdt superveel van koken. En waar kan dat nu beter dan bij ons in de keuken. London en Ravi maken vandaag een heerlijke 'Ravi’s fried chicken de Lux sandwich'.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eieren, geklutst
  • 150 gram panko
  • 4 stuks kippendijen, plat geslagen
  • 12 stuks garnalen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 4 zachte witte bolletjes
  • 1/2 komkommer, in dunne plakken gesneden
  • 1 krop baby romaine

Salsa:

  • 4 tomaten, zonder zaadlijst en in kleine blokjes gesneden
  • 15 gram platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui in reepjes
  • 1 rode rawit peper, zaadlijsten eruit en fijngehakt
  • Snuf zout en peper naar smaak
  • Scheutje olijfolie 

Kerriemayonaise:

  • 4 eetlepels belgische mayonaise
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Snuf zout en zwarte peper naar smaak
  • Rasp van 2 limoenen, eventueel een beetje sap

 

 

Bereiding

Meng, voordat je gaat paneren, de platgeslagen kip samen met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en ketjap in een diepe kom. Leg dit vervolgens afgedekt in de koelkast voor ruim 1,5 uur.

Pak vervolgens 3 kommen, doe in één kom de bloem en daarna in een andere kom de panko. Voeg tot slot een geklust ei toe aan de derde kom. Zorg ervoor dat er drie verschillende kommen staan met in iedere kom een verschillende inhoud. De platgeslagen kippendijen worden namelijk gepaneerd.

Bak de garnalen in een pannetje met een scheutje olijfolie in maximaal 3 minuten. Blus dit af met sojasaus en eventueel wat honing. Breng vervolgens extra op smaak met wat zwarte peper en sap van een limoen. Laat dit medium afkoelen. 

Maak ondertussen de tomaten salsa. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed. Leg dit vervolgens opzij. Meng nu alle ingrediënten voor de kerrie mayonaise in een passende kom, mix alles goed.

Was de baby romaine in koud water en leg weg op keukenpapier voor overtollige vocht. Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut zonnebloemolie. Check met een houten pollepel of het heet genoeg is. Je kunt dit zien doordat er mini belletjes gaan pruttelen. Zorg ervoor dat de kip goudbruin gebakken wordt. Als de kip klaar is, laat dit dan uitlekken op keukenpapier. 

Snijd daarna de bolletjes open en besmeer beide kanten met de kerriemayo, leg een paar blaadjes sla op het onderste bolletje. Doe vervolgens de komkommer, kip, en wat garnalen en de salsa op het bolletje.

Eet smakelijk!