Biefstuk met green goddess salade

Het is vandaag Vivian haar uitzending dus wordt er in de keuken ook iets gekookt wat zij lekker vindt. En, door iemand die zij leuk vindt: haar dochter! Vandaag maken zij en London biefstuk met green goddess salade. Een goed stuk biefstuk is van velen een favoriet en voor de balans kan een lekkere salade niet ontbreken. Je vind hieronder alles wat je nodig hebt.

Ingrediënten

4 personen         

  • 1 kleine witte kool
  • 1 komkommer
  • 1 bosje verse bieslook
  • 2 à 3 stengels bos- of lente-ui
  • Limoensap (van twee limoenen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • 1 handje walnoten, amandelen of cashewnoten
  • 2 handjes verse basilicumbladeren
  • 2 handjes verse spinazie
  • Snufje zout
  • Een jalapeño
  • 1 avocado
  • 4 biefstukken (ca. 150 gram per biefstuk)
  • 2 el. roomboter
  • 2 el. olie 

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 60 graden celsius. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en leg deze op een rooster. Plaats in de oven wanneer deze voorverwarmd is. Gaar de biefstukken ongeveer 1 uur tot de kern van de biefstuk 50 graden heeft bereikt. Dit is het makkelijkste te meten met een graadmeter. Laat de biefstuk vervolgens nog even rusten in aluminiumfolie.

Maak ondertussen de green goddess salad. Begin met het fijnsnijden van de witte kool, de komkommer, de bieslook en lente-ui fijn en gooi bij elkaar in een grote kom.

Voor de dressing kunnen eerst de olijfolie, limoensap en rijstazijn in een blender. Voeg vervolgens de knoflook, sjalot, amandelen, basilicumbladeren, spinazie, zout, peper en eventueel jalapeño en/of avocado toe. Pureer fijn en voeg toe aan de salade.

Eet de salade met de biefstuk. Je kan de salade ook eventueel eten met nacho’s, op brood of op een cracker.